Ads Top

Sitenize Nasıl Daha Fazla Trafik Çekebilirsiniz - Sitenize Trafik Çekme Detaylı Anlatım!

siteye trafik çekmek





Bu yazımda siz değerli okurlarıma blog, web sitelerine nasıl trafik çekebileceklerinden detaylı bir şekilde bahsettim. Sitenize trafik çekmek oldukça önemlidir çünkü, insanlar sitenize geldikçe para kazanır, motive olursunuz ve bu sayede hem daha kaliteli yazılar hazırlar hem de daha fazla para kazanırsınız.


1.Seo ile Siteye Trafik Çekmek


web sitesine trafik çekme



SEO optimizasyonu yaparak sitenize trafik çekmek para gerektirmez ve çoğu büyük site seo optimizasyonuna oldukça önem verir.

SEO optimizasyonu sayesinde arama motorlarında daha üst sıralarda çıkarsınız ve insanlar sizin sitenize daha kolay ulaşırlar.

SEO optimizasyonu, site dışı SEO ve site içi SEO olmak üzere ikiye ayrılır.


Site Dışı SEO: Web sitenizin reklamını yapabilmek için yapabileceğiniz her şeyi içerir. Bunlara örnekler, link building, sosyal medya pazarlaması, sosyal imleme olarak sıralanabilir.

Site İçi SEO: Sitenizin içeriği de dahil farklı kısımlarını optimize etmektir.


Web siteniz için içerik üretmeden önce web sayfanızın SEO optimizasyonuna odaklanmak akıllıca olacaktır. Peki sayfa SEO optimizasyonunu nasıl geliştirebilirsiniz?


Başlık Etiketleri: Anahtar kelimelerin bulunduğu ve akılda kalıcı(dikkat çekici) bir başlık oluşturmakla işe başlayabilirsiniz.

Meta Açıklamaları: Google arama sonuçlarında gösterilen web sayfalarının kısa açıklamalarıdır. Bu açıklamalar tıpkı başlıkta olduğu gibi anahtar kelimeler de içermelidir.

Görseller İçin Alt Yazı: İnternette görselleri betimlemek için kullanılır. Armama motoru robotlarının görselinizin içeriğini anlamasını sağlar. Bunu uygulamak için yazınıza veya web sitenize bir görsel yüklediğiniz zaman alternatif metin kısmına görselinizi açıklayacak veya yazınız ile ilgili bir anahtar kelime yazmak sitenizin SEO optimizasyonu için önemlidir.


Anahtar kelime bulmak için ise sizlere Google Keyword Planner ve Keyword Tool sitelerini önerebilirim.

Eğer sitenize SEO optimizasyonu yapmayı daha detaylı öğrenmek isterseniz ilgili yazıma ulaşmak için Buraya Tıklayın.

2.E-posta Pazarlama Kampanyalarından Yararlanmak


seo optimizasyonu nasıl yapılır



E-posta pazarlama kampanyası oluşturmak ve insanlara E-posta göndermek sitenize ziyaretçi çekmek kullanabileceğiniz bir yöntemdir. E-posta üzerinden düzenli olarak sitenizin reklamını yapmak sitenize ziyaretçi çekmenize yardımcı olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken şey ise insanlara çok sık E-posta göndermemeniz olacaktır.

Var olan site ziyaretçileriniz ile iletişime geçmek markanızın akılda kalıcı olmasına ve akılda kalmasına yardımcı olacaktır. İnsanlar bir süre sonra bir şey merak ettiklerinde sizin sitenize girip ilgili yazı olup olmadığını kontrol eder hale geleceklerdir.

E-posta pazarlama kampanyası başlatmak için ise MailChimp veya Constant Contact gibi araçları kullanabilirsiniz.

Başlangıçta ücretsiz versiyonlarını deneyebilir para kazanmaya başladığınızda ise, diğer paketlere geçerek site ziyaretinizi daha da arttırabilirsiniz.


3.Sosyal Medya ile Siteye Ziyaretçi Çekme


google seo optimizasyonu nasıl yapılır



Sosyal medya ücretsiz bir şekilde sitenize ziyaretçi çekmeniz için oldukça popüler bir yöntemdir. Eğer sosyal medyayı akıllıca kullanarak sitenize ziyaretçi çekebilirseniz siteniz kısa sürede büyüyecektir.

Peki sosyal medya ile sitemize nasıl ziyaretçi çekebiliriz.


Facebook: Facebook üzerinden guruplara katılarak guruplarda yazdığınız yazıları veya ürünlerinizi paylaşarak guruptaki insanların yazılarınıza girmesini sağlayabilirsiniz. Burada önemli olan nokta ise guruplara yazınızı veya ürününüzü sürekli insanlar tıklasın diye atmamaktır. Bunun yerine yazınız ile alakalı akılda kalıcı ve özgün bir açıklama yazın daha sonrasında ise yazınızı paylaşın.

İnstagram: İnstagram üzerinden de sitenize trafik çekebilirsiniz. Bunun için sitenizdeki yazıları bir instagram postu olarak hazırlayın. Daha sonrasında bunu instagram üzerinde paylaşın. Böylelikle instagram hesabınız büyüdükçe web sitenize gelen insanlar da artacaktır.

Youtube: Google arama sonuçlarında bir şey aradığınızda yukarıda videolar gösterilir. Bu videolardan birçoğu Youtube videosudur ve bu nedenle Youtube'a düzenli olarak içerik yüklemek hem Youtube kitlenizin sizin web sayfasını ziyaret edilmesine hem de insanlar sizin web sitenizi aradığı zaman sizin videolarınız ile karşılaşma ihtimallerini arttırır.

Twitter: Eğer web sitenize trafik çekmek istiyorsanız kesinlikle yazılarınızı doğru #'ler ile Twitter'da paylaşmalısınız derim. Burada insanlar sizin yazılarınızı görerek okumak isteyeceklerdir. Sizde bu sayede sitenize trafik çekmiş olacaksınız.

Telegram: Telegram son zamanlarda oldukça popülerleşti. Sizlerde Telegram üzerinden yazılarınızın linklerini paylaşarak sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz.


4.Kusursuz İçerik Yazın


web sitesine trafik çekme



İçerikler sizin sitenizin temelini oluşturur. Sonuçta insanlar sitenize içeriklerinizi okumak için giriyorlar içerikleriniz iyi olursa insanlar sizin diğer yazılarınızı da merak edeceklerdir. Peki kusursuz içerikler yazmak için ne yapmamız gerekiyor?

Anahtar Kelime Araştırması Yapın: İçerikleriniz anahtar kelimeleriniz üzerinde kurulu olmalı yani anahtar kelimeleri konu olarak düşünün. Türkiye'de en fazla aratılan anahtar kelime ne?, Türkiye'de gündem ne? bunun gibi soruları kendinize sorun ve gündem ile alakalı yazılar yazmaya çalışın. Eğer Türkiye'de veya dünyada en fazla aratılan kelimeleri öğrenmek isterseniz sizlere Google Keyword PlannerSemrush ve Keyword Tool sitelerini önerebilirim.

Başlıklar: Yazı başlıklarınız arama sonuçlarında gözükür. Bu nedenle hem okuyucuların ilgisini çekecek hem de anahtar kelimeler içeren güçlü ve yaratıcı başlıklar bulmalısınız.

Uzun Cümleler ve Kelimelerden Kaçının: Birçok insan blog yazılarında bilgiyi bulmak isterler ve bu nedenle yazının çoğunu okumazlar bile. İnsanlar istediklerini kolaylıkla bulabilsinler diye kelimeleri sürekli uzatmaya çalışmayın. Onun yerine kısa ve öz bilgiler verin.

Görsel ve Video Kullanımı: Yazılarınızda görsel kullanmaya özen gösterin. İnsanlar bir anda tüm yazıyı görünce okumak istemeyeceklerdir. Bunun yerine yazının aralarına ilgili görseller koyarsanız insanlara bir yazıyı okuduktan sonra dinlenme fırsatı verirsiniz. Böylelikle insanlar web sitenizde daha fazla kalırlar.


5.Sitenizin Mobile Cihazlarda Sorunsuz Olduğuna Emin Olun


web sitesine trafik çekme



Eğer siteniz mobil cihazlarda sorunlu bir şekilde açılıyorsa bu sizin için kötü haberdir çünkü, bütün web trafiğinin %52'sini mobile cihazlardan gelir. Eğer siteniz mobil cihazlarda sorun çıkartıyorsa o zaman ya siteniz için uygun bir tema bulmalısınız ya da bu konuda uzman bir kişiyi işe almalısınız.

Eğer temaları nereden bulacağınızı bilmiyorsanız ThemeXpose sitesini sizlere önerebilirim.

Unutmayın ki size önerdiğim web sitesinde tüm temalar mobile uyumlu değiller. Mobile uyumlu temaları seçmeye dikkat edin.

Eğer hali hazırdaki temanızın Mobile uyumlu olup olmadığını merak ediyorsanız Google Mobile Uyumluluk Testinden sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz.


6.Eski İçeriklerinizi Güncelleyin


web sitesine trafik çekme



Eğer uzun zamandan beri blog yazıyorsanız eski içeriklerinizi güncellemek arama motoru robotlarının yazınızı yeniden ziyaret etmesini sağlayacak ve aslında arama motorlarına bu yazı eskimedi güncellendi demiş olacaksınız.

Tabi ki de sırf yazılarınızı güncellemek için yazılarınızı güncellemeyin. Unutmayın sizin amacınız çok yazınız olması değil kaliteli yazılarınızın olması bu nedenle güncelleme yaparken sırf güncelleme yapmak için güncellemeler yapmayın.

Makalenizde yapabileceğiniz bazı güncellemeler:

  • Yazım hatalarınızı düzeltin
  • Diğer ilgili yazılarınıza bağlantı verin
  • Kırık bağlantı düzeltin
  • Eski bilgileri düzenleyerek makalenizin(yazınızın) doğruluğunu geliştirin.
  • Yazınızın okunabilirliğini geliştirin

7.Bir Ortaklık Programı Oluşturun


web sitesine trafik çekme



Ortaklık programında amaç yayıncıların sizin sitenizi tanıtmaları ve sitenizin linkini paylaşmaları sonucu, yayıncının linkinden gelen tüm kullanıcılar için yayıncıya para veya komisyon ödemenizdir.

Ortaklarınız genellikle sizin yazılarınız veya web siteniz hakkında yazılar yazarlar ve yazılarında sizden bahsederek sizin linkinizi paylaşırlar. Bu yol web sitenize trafik çekmeniz için uygun maliyetli bir yoldur.

Bir ortakla çalışmaya başlamadan önce hedef kitlenizi belirlemeniz gerekmektedir. Eğer sizin hedef kitleniz gençlerse, ortaklık programında pekte resmi olmayan, eğlenceli bir anlatım biçimine sahip bir ortak ile iş birliği yapmak daha akıllıca olacaktır. Akıllıca bir seçim yapın ve harika sonuçlar elde etme şansını yakalayın.


8.İç Bağlantılar Yapın


web sitesine trafik çekme



Çoğu site sahibi iç bağlantılara odaklanmak yerine sadece dış bağlantılara odaklanır. Halbuki iç bağlantılar ve dış bağlantılar aynı öneme sahiptirler.

Arama motorları sayfanıza değer biçmek için hem iç, hem dış bağlantılardan yararlanır. Eğer bir sayfanın fazla bağlantısı varsa arama motorları o sayfayı değerli görür ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda gösterir.

Peki iç bağlantı ve dış bağlantı nedir ve aralarındaki fark nedir?


İç Bağlantı: Sitenizin içine verdiğiniz bir bağlantıdır. Örneğin başka bir ürününüzün linki veya makalenizin içinde ilgili başka bir yazının linki. İşte bu tür linklere iç bağlantılar denir

Dış Bağlantı: Dış bağlantı adı üstünde sitenin dışına verdiğiniz bağlantılara denir. Örneğin makalenizde bir siteden bahsettiniz ve o sitenin linkini verdiniz veya SEO optimizasyonu yapmaktan bahsettiniz ve onun için kullandığınız araçların linkini verdiniz. İşte bunlara dış bağlantılar denir.


9.Site Hızınızı Arttırın


web sitesine trafik çekme



Arama motorları sitelerin arama sonuçlarında yukarda görünmeleri için sitelerin hızlarına da dikkat etmekteler. Yani sizin siteniz ne kadar hızlıysa arama motorlarında da doğru orantı ile o kadar kalitelidir.

Eğer web sitenizi ücretsiz biçimde hızlandırmak isterseniz CloudFlare sitesine giderek ücretsiz versiyonu ile sizlerde sitenizi hızlandırabilirsiniz.

Tek yapmanız gereken CloudFlare'a alan adınızı eklemek ardından ise isim sunucularınızı güncellemektir.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.