Ads Top

Web Sitenizi Seo Uyumlu Hale Getirmek - Sizlerde Hemen Seo Optimizasyonu Yapmayı Öğrenin!

web sitesini seo uyumlu hale getirme




Bu yazımda siz değerli okurlarıma web sitenize nasıl Seo optimizasyonu yapabileceğiniz ile ilgili bilgi verdim. Bu yazıyı okuduktan sonra Seo optimizasyonu yapma, Seo nedir, Seo optimizasyonu nasıl yapılır, web sitesine Seo optimizasyonu yapma gibi sorularınıza yanıt alacaksınız.

Seo optimizasyonu yapmanıza yardımcı olmak için Keyword Tool web sitesinden faydalanabilirsiniz. Bu web sitesi sayesinde google.com üzerinde konunuz ile alakalı en fazla aratılan sonuçlara ulaşmanız mümkün.

Eğer bir blog sayfası açmayı düşünüyorsanız blog sayfası açmak ile alakalı olan yazımı kesinlikle okumalısınız. Yazıma ulaşmak için lütfen Buraya Tıklayın.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?


web sitesini seo uyumlu hale getirme



Temelde arama motorları 3 farklı görev yaparlar bu görevler sırası ile
  • Öğrendiği ve görmeye izni olduğu içeriği inceler(Taramak)

  • Her bir içerik sayfasını kategorilerine ayırır(Dizine Eklemek)

  • Arama yapan kişi için en yararlı içeriğin hangisi olduğuna karar verir(Sıralama)

Tüm arama motorları milyonlarca sayfaya hızlı bir şekilde erişebilmek için tarayıcı, örümcek ve robot sözcüklerinin kısaltması olan bot adında bilgisayar programları kullanır. Botlar başka sayfalara yönlendirilen bağlantıları takip ederek bir sayfadan diğer sayfaya atlarlar. Bu botlar sürekli olarak dizine ekleme işlemi yapabilmek için yeni sayfa veya bağlantı ararlar. Dizine ekleme yukarıda da belirttiğimiz gibi sürecin 2. bölümüdür.

Dizin kısmında ise, botlar tarafından bulunana içeriklerin tamamını kapsayan çok büyük bir listeden oluşur. Arama motoru arama sonuçlarında görüntülenecek içerikleri seçerken bu dizinden oldukça faydalanır. Ancak botların bulduğu her şey arama motorunun dizininde yer edinemez. Örneğin botlar aynı yazının tıpa tıp aynısını birçok sitede bulduklarında bazı siteler dizine eklenemez. Bu nedenle arama motorlarında sitenizin yukarılara çıkması veya daha fazla tıklanma alması için özgün içerik yayınlamanız şarttır!

Sıralama ise yukarıda belirttiğimiz gibi 3. bölümdür. Bir arama sorgusu girdiğiniz zaman motor daha kolay anlamanız için örnek vermem gerekirse Google.com a "Seo optimizasyonu nasıl yapılır?" gibi bir arama sorgusu yazdığınız zaman arama motorları kullandığınız sözcük ve sözcük öbeklerini dizinindeki listeden karşılaştırarak eşleşen sonuçlar elde etmeye çalışır. 

Arama motorları sıralamayı belirlemek için sayfadaki sözcükler, sayfadaki görseller, sayfanın dışarıya verdiği bağlantılar, sayfanın kendisine verilen bağlantılar, sayfaya bağlanan diğer web sitelerinin sayısı ve içeriğinin yeniliği gibi 100lerce hatta 1.000lerce kritere dikkat ederler. Ancak sıralamayı belirlemek için kullandıkları formül ne olursa olsun tüm arama motorlarının sıralama kısmında amaçları aynıdır. Amaçları ise, arama yapan kişi ile aradığı şey arasında bağlantı kurmaktır.


Web Siteniz İçin Nasıl Seo Optimizasyonu Yapabilirsiniz?


Seo optimizasyonu yapma



 Seo optimizasyonu yapmak her ne kadar kolay bir işlem gibi gözükse de bu işi kusursuz yapmak oldukça zordur. Ama hemen telaşlanmanıza gerek yok web siteniz için seo optimizasyonu nasıl yapabilirsiniz diye sizlere bilgiler vereceğiz tabi ki.

  • Yazılarınızda anahtar kelimelerinizi yedirin

  • Yazılarınızda görseller kullanın

  • Yazınızın html kodlarına girin ve görsellerin isimlerini alakalı sözcüklerle değiştirin

  • Görsellerinize alternatif metin ekleyin

  • Başlığınız yazınız ile alakalı olsun

  • Yazılarınızda kendi web sitenize yönlendirdiğiniz bağlantılar paylaşın

  • Yazılarınızda diğer web sitelerine gönderdiğiniz bağlantılar paylaşın

  • Yazınızda kullanacağınız görselleri indirin ve adlarını değiştirin

  • Sitenize bağlanan linkler olsun

  • Site temanızın seo optimizasyonu yapıldığından emin olun veya seo optimizasyonu yapılan bir tema satın alın 


Yazılarınıza Anahtar Kelimeler Yedirin

Bu işlemde yapmanız gereken yazınız ile ilgili anahtar kelimeleri yazılarınızın arasına sıkıştırmak olacaktır. Örneğin "Seo optimizasyonu nasıl yapılır?" veya "Seo nedir?" veya "Arama motorları nasıl çalışır?" gibi yazılar yazıyorsunuz. Bu yazılarda anahtar kelimeler belirlemeli ve bu anahtar kelimeleri bolca kullanmalısınız. Örneğin birim başlığımız "Seo optimizasyonu nasıl yapılır?" olsun bu konudaki anahtar kelimelerimiz Seo, Web sitesine seo optimizasyonu yapma, Seo optimizasyonu nasıl yapılır, Seo optimizasyonu yapma gibi sıralanabilir.


Yazılarda Görseller Kullanın

Bu adım hem sizin yazılarınıza daha fazla etiket ekleme şansınızı artıracaktır hem de arama motorları sitenizi tararken görsellerinizi de tarayacak bu sayede botlar yazınız ile ilgili daha fazla bilgi toplayacaklar. Botların daha fazla bilgi toplaması dizinde yazınız ile ilgili daha fazla bilgi olması demektir. Bu da sitenizin ilgili yazılarda bulunmasını kolaylaştıracaktır.


Yazının Html Kodlarına Girip Görsellerin Adını Değiştirme

Bu işlem size biraz zor gelmiş olabilir ama yaparsanız bir şey kaybetmesiniz. Botlar yazınızdaki görselleri sizin gördüğünüz şekilde görmezler. Bunun yerinde kod kısmında olduğu gibi görürler ve görselin ne ile alakalı olduğunu anlayamayabilirler. Sizlerde bu adımda görselinizin ne ile lakalı olduğunu botlara tanımlayarak yazınızın daha üstlerde çıkmasını sağlıyorsunuz.


Görsellere Alternatif Metin Ekleyin

Bu işlemde ise yapmanız gereken şeyler oldukça basittir. Alternatif metinler html kodunda gözükürler buda sizin için bir fırsattır. Çünkü bu adımda alternatif metine yazınız ile alakalı sözcükler veya anahtar kelimeler girerek botların yazınız ile ilgili daha fazla bilgi toplamasını sağlıyorsunuz. Bu sayede sitenize Seo optimizasyonu yapmış oluyorsunuz.


Başlığınız Yazınız ile Alakalı Olsun

Başlığınız da sanki normal bir yazınızmış gibi html kodunda işlenir ve botlarda bu html kodlarına bakarak bilgi toplarlar. Sizlerin yapması gereken ise başlığınızda hem dikkat çekici yani okuyucu çekecek unsurlar bulunmasını sağlamak, bunun yanında ise başlığınıza yazınız ile alakalı anahtar kelimeler de koymalısınız.


Yazınızda Kendi Web Sitenize Yönlendirdiğiniz Bağlantılar Paylaşın

Bu adımda yapmanız gereken şey yazınızın bir bölümüne kendi web sitenizin içerisinden bir link vermek olacaktır. Bu link illaki sitenizin ana sayfası olmak zorunda değildir. Bu link başka bir yazınız veya ürününüz, yazının bulunduğu kategorideki diğer ürünler veya yazılarınız veya direk kategorinin linki olabilir. Bu sayede hem yazınıza hem de sitenize Seo optimizasyonu yapmış oluyorsunuz.


Yazınızda Diğer Web Sitelerine Gönderdiğiniz Bağlantılar Kullanın

Bu adımın mantığı ise şudur. Botlar linkini verdiğiniz siteyi incelerken sizin verdiğiniz bağlantı sayesinde sizin sitenizi de dizine eklerler. Bu sayede arama motorlarında daha üst sıralara çıkabilirsiniz. Tabi ki de yine alakasız linkler ve siteler paylaşmayın. Unutmayın ki illaki bir link paylaşmanız gerekmiyor. Ama paylaşmak sizin için bir avantaj olacaktır.


Yazınızda Kullanacağınız Görselleri İndirin ve Adlarını Değiştirin

Bu adımın mantığı ise görselleri indirdiğiniz zaman adlarını değiştirme imkanınız oluyor ve adlarını değiştirip o şekilde sitenize koyduğunuzda yazınızı botlar okuyabiliyorlar. Bu işlemi yaptığınız zaman html kodlarına girip görseli bulup görselin adını değiştirmenize gerek kalmıyor. Bu yöntem ile hem sitenize Seo optimizasyonu yapıyor hem de zamandan tasarruf ediyorsunuz.


Kullandığınız Temanın Seo Uyumlu Bir Tema Olduğuna Emin Olun

Kullandığınız temanın seo uyumlu bir tema olması botların siteniz hakkında daha fazla bilgi toplamasına yardımcı olur. Bu sayede siteniz dizin listesine daha fazla bilgi ekleyebilir. Bu da sitenizin arama motorlarında daha kolay bulunabilir hale gelmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.